ua en ru

Довгий вважає призначення Кабміну "кредитом довіри" до коаліції

Народний депутат Олесь Довгий назвав процедуру голосування за новий уряд останнім "кредитом довіри" до коаліції. Про це він заявив у Верховній Раді.

"Сьогоднішнє голосування за кандидатів на посади в уряді має стати останнім кредитом довіри, який отримали учасники коаліції. Я вважаю неправильним по відношенню до парламенту ситуацію, при якій народні депутати (в першу чергу, мажоритарники) повинні дізнаватися про ймовірні чиновників з новин в Інтернеті. У нас не було часу, щоб ретельно проаналізувати ні кандидатури, ні їх пропозиції щодо реформ, яких потребує країна", - заявив Довгий.

За словами нардепа, позитивне голосування за новий Кабмін стало, скоріше, ознакою того, що члени парламенту сьогодні були готові до ефективної співпраці з Президентом і прем'єр-міністром.

"Це був знак довіри. Але порушення регламенту не повинно ставати традицією нової Ради. Бо в іншому разі незрозуміло, чому ця Рада буде відрізнятися від того складу, який підтримував закони 16 січня, навіть не читаючи одіозні проекти, які коштували життя українцям. Це позиція майже 100 народних депутатів, за кожним з яких стоять виборці, які стежать за їх голосуваннями - за що і в якій формі депутати голосують", - заявив нардеп.

Нагадаємо, Довгий був обраний до парламенту по 102-му мажоритарному округу у Кіровоградській області.

Як відомо, увечері 2 грудня Верховна Рада проголосувала за новий Кабінет міністрів. Рада прийняла за основу і в цілому проект постанови про формування складу уряду. За відповідний документ проголосували 288 народних депутатів.