ua en ru

Довгий буде представляти інтереси підприємців в Раді

Довгий буде представляти інтереси підприємців в Раді Фото: з'їзд УСПП

Народний депутат і член економічного комітету ВР Олесь Довгий буде представляти інтереси промисловців, підприємців і роботодавців у парламенті. Про це було оголошено під час з'їзду УСПП, повідомляють українські ЗМІ.

Підкреслюється також, що кандидатуру підтримали у Федерації роботодавців України.

За словами Довгого вже найближчим часом запрацює офіс бізнес-представника. "Цей офіс буде інструментом комунікації між бізнесом і законодавчим органом, і його основне призначення – стимулювання реформ в Україні. У цієї організації буде свій потужний аналітичний центр для збору і обробки інформації, інтернет-майданчик для обговорення найбільш актуальних ініціатив, громадська приймальня. Це буде не тільки віконце для прийому скарг. Насамперед, кожен підприємець зможе особисто взяти участь у створенні законів", - розповів депутат.

Довгий також зазначив, що його основне завдання як бізнес-представника мобілізувати парламент на проведення реформ, які сьогодні необхідні українському бізнесу і економіки в цілому.

"Я став співавтором багатьох законодавчих ініціатив, які спрямовані на дерегуляцію та поліпшення бізнес-клімату, однак цю тенденцію треба підтримувати і нарощувати темпи. Адже, по-перше, робиться недостатньо. А, по-друге, без урахування думки бізнесу", - заявив Довгий.

"Я вірю в те, що реальним показником ефективної діяльності влади має стати кількість побудованих заводів, кількість створених робочих місць і обсяги створений створеної в Україні доданої вартості", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, що рішення про створення офісу представників промисловців, підприємців і роботодавців було прийнято 28 жовтня під час засідання Антикризової ради громадських організацій, яке схваливо проект Антикризової програми спільних дій влади та бізнесу.

"Офіс представника промисловців, підприємців і роботодавців має стати офіційним майданчиком, який дозволить пожвавити роботу над комплексними законопроектами для розвитку економіки з урахуванням інтересів бізнесу", - зазначив керівник УСПП Анатолій Кінах.

Раніше ідею появи в парламенті бізнес-омбудсмена також підтримали у Конфедерації роботодавців України.