ua en ru

Дорога в обхід міста Рені в Одеській обл. буде відкрита в 2013 р., - "Укравтодор"

Будівництво шестикілометрової автомобільної дороги в обхід міста Рені в Одеській обл. планується завершити наступного року. Про це сьогодні, 1 листопада, під час відеоконференції у Кабінеті міністрів України повідомив радник голови Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодора") Євген Прусенко, передає прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Він відзначив, що обхід м. Рені має дуже велике значення, адже наразі весь важковаговий транспорт прямує через місто, унаслідок чого руйнуються житлові будинки.

Дорогу протяжністю 6 км, за словами радника голови "Укравтодору", будуватимуть за досить складних геологічних умовах - ділянками у болотній місцевості. "Цього року виділено перші кошти на його будівництво. Ми передбачили повне завершення будівництва обходу наступного року", - сказав Прусенко.

Читайте також: Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській обл. провела тендер на ремонт дороги на 223,6 млн грн

Також Прусенко повідомив, що упродовж найближчих двох-трьох років буде завершено роботи на трасі Київ-Одеса, де вже протягом 5 років експлуатується дорожнє покриття нижнього та середнього прошарку. "Необхідно завершити капітальний ремонт дороги Київ-Одеса, - сказав він. - Залишилось вісім незавершених транспортних розв'язок на підході до Одеси".

Крім того, до 2015 р. включно планується реконструювати дорогу Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (дорога Одеса-Миколаїв-Херсон) за параметрами І категорії дороги .