ua en ru

Допит Януковича: біля суду зібралися родичі "Небесної сотні"

Допит Януковича: біля суду зібралися родичі "Небесної сотні" Фото: активісти не вважають за необхідне допит Януковича

Активісти вважають, що свідчення Януковича не потрібні

У будівлі Святошинського райсуду Києва, де сьогодні відбудеться допит Януковича, зібралися активісти і родичі загиблих з "Небесної сотні", передає кореспондент РБК-Україна.

Близько 20 родичів загиблих на Майдані і учасників Революції гідності стоять біля будівлі Святошинського суду з плакатами "Я - вижив. Зека - на нари". За словами активістів, не можна допустити, щоб громадський інтерес до злочинів відносно "Небесної сотні" знизився.

Допит Януковича: біля суду зібралися родичі "Небесної сотні"Фото: активісти зібралися біля будівлі суду

При цьому, за їхніми словами, свідчення екс-президента Віктора Януковича не потрібні, а сам президент-втікач повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Відзначимо, що в залі суду перебуває радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк та генеральний прокурор Юрій Луценко.

Сам допит Віктора Януковича має відбутися о 13:00.

Підкреслимо, що в зал засідань пускають тільки потерпілих та їхніх представників. Також там знаходяться камери, які транслюють те, що відбувається.

Допит Януковича: біля суду зібралися родичі "Небесної сотні"Фото: зала суду

Нагадаємо, адвокати сімей Небесної сотні закликають активістів не блокувати допит колишнього президента України Віктора Януковича.