ua en ru

Допит Януковича: екс-президент розповів про Харківський з'їзд 22 лютого 2014

Допит Януковича: екс-президент розповів про Харківський з'їзд 22 лютого 2014 Фото: на допиті Віктор Янукович розповів про Харківський з'їзд

На допиті Янукович розповів про Харківський з'їзд

Екс-президент України Віктор Янукович розповів про Харківський з'їзд, який відбувся 22 лютого 2014 року. Про це він повідомив у ході допиту, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Янукович обговорив з Миколою Азаровим Харківський з'їзд, взяти участь в якому йому запропонував губернатор Харківської області Михайло Добкін.

"Азаров мені телефонував з цього питання. Я йому сказав: якщо я приїду, виступати буду я", - розповів Янукович.

"21 лютого у другій половині дня мені зателефонував Михайло Добкін і вніс пропозиції взяти участь у цьому заході. Я планував у цій ситуації пізніше проїхати по регіонах. Коли я почув пропозицію Добкіна, сказав, що можливо приїду", - розповів Янукович.

Він розповів, що в цей день його кортеж був обстріляний.

"Я не пам'ятаю участь у Харківському з'їзді тому, що мені подзвонили і сказали, що їхати на цей з'їзд небезпечно", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на допиті екс-президент України Віктор Янукович спростував інформацію про контакти з помічником президента Росії Владиславом Сурковим під час подій на Майдані.