ua en ru

Допит Абромавічуса в НАБ завершився

Допит Абромавічуса в НАБ завершився Фото: Айвараса Абромавічус

На цьому тижні може відбутися ще одна зустріч Абромавічуса з детективом НАБ

Допит глави Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавічуса детективом Національного антикорупційного бюро (НАБ) завершився, передає кореспондент РБК-Україна.

"Далі буде збиратися фактаж, думаю вони будуть викликати на допит інших людей... Ми домовилися на цьому тижні ще зустрітися, це буде залежати від того, як швидко я зберу матеріал, про який ми говорили", - сказав міністр.

Зазначимо, глава відомства прибув до Антикорупційного бюро для дачі свідчень щодо здійснення тиску при призначеннях у МЕРТ з боку деяких депутатів сьогодні о 17 годині. Розмова з детективом тривав більше двох годин.

Глава відомства нагадав, що домовленість про дачу свідчень була минулого тижня.

"Це перша наша очна зустріч, тому гарний настрій", - зазначив міністр.

Абромавічус також повідомив, що на зустріч у НАБ він приніс з собою всі необхідні документи.

"Ми принесли все, що у нас є, і скріншоти", - сказав міністр.

Разом з тим, прес-секретар НАБ Світлана Оліфіра повідомила, що перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко буде викликаний на допит тоді, коли детектив НАБ буде вважати це за необхідне.

"Пана Айвараса запросили як свідка за заявою, яку він озвучив... Подальші слідчі дії, виклики на допит інших осіб також будуть визначатися детективом Бюро, виходячи з того, що буде озвучено паном міністром в ході допиту... Пан Кононенко буде викликаний тоді, коли детектив НАБ буде вважати це за необхідне", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше Абромавічус звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у блокуванні роботи Мінекономіки і тиску.

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу за ст. 364 ч. 2 Кримінального кодексу "Зловживання владою або службовим становищем" і викликало Абромавічуса на допит в якості свідка.