ua en ru

ДонОДА витратить понад 6 млрд гривень на інфраструктуру регіону

ДонОДА витратить понад 6 млрд гривень на інфраструктуру регіону Фото: Донецька ОДА на чолі з Жебрівським відновить 871 інфраструктурний об'єкт

Відновлення інфраструктури в прифронтових містах неможливе згідно із законодавством України

Керівництво Донецької області запланувало реалізацію 871 інфраструктурного проекту загальною вартістю 6,1 млрд грн. Про це повідомила директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин Оксана Головко під час засідання Ради регіонального розвитку при Донецькій ОДА, передає управління інформаційної політики та з питань преси Донецької ОДА.

"Донецькою ОДА визначені пріоритетні сфери, згідно з яким планується відновити 151 об'єкт з водопостачання та водовідведення, 22 - з теплопостачання, 207 - по енергоефективності, 48 - з будівництва житла. Також перелік містить 247 проектів з поліпшення соціальної сфери та 155 - щодо поліпшення транспортної інфраструктури, 41 з них - спрямований на інші потреби", - повідомила Головко.


На спільні інвестиції з обласного бюджету та кошти від міжнародних донорів керівництво Донецької області реконструює 159 навчальних закладів, 39 дошкільних установ, відремонтує 6 поліклінік, 42 амбулаторії, 24 лікарні і 9 мостів комунальної власності.

Головко зазначила, що також передбачено відновлення під ключ 17 гуртожитків для вимушено переміщених осіб

За її словами, відновлення інфраструктури в прифронтових містах неможливо згідно із законом України про перерозподіл залишків коштів місцевих бюджетів.

Однак голова Донецької ОДА Павло Жебрівський заявив, що фінанси на реалізацію затверджених проектів на лінії зіткнення будуть знайдені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДонОДА має намір закрити всі нерентабельні шахти в регіоні.