ua en ru

Донецьку ОДА утримують 500 сепаратистів, будівлі МВС і СБУ у Слов'янську - по 30, - МВС

Будівлю Донецької облдержадміністрації, де також знаходиться Донецька облрада, станом на 23 квітня утримують близько 500 сепаратистів, будівлі МВС і СБУ у Слов'янську - по 30. Про це журналістам заявив радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У приміщенні Донецької ОДА продовжують перебувати близько 500 проросійськи налаштованих громадян. Біля будівлі знаходиться близько 100 осіб. Навколо адміністрації встановлено барикади", - заявив Речинський.

Крім того, за його словами, у приміщенні мерії Донецька знаходиться близько 20 активістів "Оплоту", частина з них з мисливською зброєю, частина - з автоматичною.

У Слов'янську Донецької області в будівлі міліції хоч і знаходяться сепаратисти, доступ туди вільний.

"У слов'янському міськуправлінні МВС перебуває близько 30 проросійськи налаштованих громадян, але доступ до будівлі вільний. Під'їзди заблоковані барикадами. Під будівлею знаходиться близько 80 осіб. Робота Слов'янського міськуправління організована у приміщенні колишнього Слов'янського райвідділу", - зазначив Речинський.

Також, за словами радника міністра МВС, в будівлі Слов'янського СБУ знаходиться близько 30 проросійськи налаштованих громадян. Біля будівлі - 15 осіб.

Під Слов'янськом, за його словами, знаходиться близько 7 блокпостів, які охороняються 140 сепаратистами.

Нагадаємо, раніше з посиланням на місцеві ЗМІ повідомлялося, що сепаратисти звільнили два поверхи захопленої Донецької облради.