ua en ru

У Донецькій області завершили будівництво газопроводу в Авдіївку

У Донецькій області завершили будівництво газопроводу в Авдіївку Фото: знак на в'їзді в Авдіївку (facebook.com/ombudsmanUA)

Його будували в обхід тимчасово окупованої території

У Донецькій області завершили будівництво газопроводу у Авдіївку. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Вранці відвідав будівництво Авдіївського газопроводу. Ситуація наступна: вчора завершили зварювання стиків і укладання труб. Газопровід готовий повністю до початку випробувань", - написав він.

Сьогодні зранку його почали накачувати спеціальним інгредієнтом для перевірки якості зварювання. Це займе добу.

"Накачуватимуть поетапно до 7,5 атмосфер, на це потрібна доба. Потім при 7,5 атмосфер трубу перевірять спеціалісти технагляду та держпраці - три години має тримати газогін такий тиск, після цього опустять тиск до 6 атмосфер і знову зафіксують, перевірять і опломбують. Після цього вже можна буде повністю засипати трубу", - розповів Жебрівський.

Зранку відвідав будівництво Авдіївського газогону. Ситуація наступна: вчора завершили зварювання стиків і укладку труб....

Опубліковано Павлом Жебрівським 13 січня 2018 р.

Нагадаємо, у грудні міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко анонсував запуск газопроводу у Авдіївку до кінця 2017 року.

У червні 2017 року через обстріли російськими терористами в результаті аварії на магістральному газопроводі без газопостачання залишилися 20 тисяч жителів Авдіївки і населених пунктів Ясинуватського району.

Було прийнято рішення про максимальне альтернативне енергозабезпечення міста Авдіївка. Для вирішення ситуації був розроблений проект будівництва підвідного газопроводу. Його будували в обхід тимчасово окупованої території.