ua en ru

Зубко анонсував запуск газопроводу в Авдіївку до кінця року

Зубко анонсував запуск газопроводу в Авдіївку до кінця року Фото: Геннадій Зубко на об'єкті будівництва (прес-служба Кабміну)

У Кабінеті міністрів розраховують, що  до нового року в Авдіївці буде газ

До кінця 2017 року має бути завершена добудова підвідного газопроводу до Авдіївки від селища Очеретине. Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, який у рамках робочої поїздки в Донецьку область відвідав місце будівництва об’єкту, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"У червні цього року через обстріли російськими терористами в результаті аварії на магістральному газопроводі без газопостачання залишились 20 тисяч жителів Авдіївки та населених пунктів Ясинуватського району. Було ухвалено рішення щодо максимального альтернативного енергозабезпечення міста Авдіївка. Для вирішення ситуації було розроблено проект будівництва підвідного газопроводу. Газопровід до Авдіївки будують в обхід тимчасово окупованої території. Довжина - понад 14 км", - йдеться в повідомленні.

За словами Зубка, нині питання безперебійного забезпечення населення газом залишається відкритим тільки по Красногорівці і Мар’їнці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні антитерористичної операції бойовики прицільними обстрілами зірвали ремонт ЛЕП біля Травневого (Донецька область).