ua en ru

У Донецькій області затопило брудом зміцнення ЗСУ

У Донецькій області затопило брудом зміцнення ЗСУ Фото: очисні споруди (Прокуратура Донецької області)

На одному із підприємств стався прорив пульпопроводу

Прокуратура Донецької області розслідує факт забруднення земельних ділянок, на яких розташовані зміцнення Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Донецькій області.

Згідно з повідомленням, в Донецькій обл. на початку лютого на одному з вуглепереробних підприємств міста Торецка стався прорив пульпопроводу, в результаті чого стався розлив шламової пульпи на території загальною площею 1364 м2.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження. за фактом забруднення земельних ділянок, на яких розташовані оборонні укріплення Збройних сил України.

Зокрема, прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом забруднення 8 земельних ділянок у прифронтовому Торецке і кваліфіковано зазначеному подію по 1 ч. ст. 239 Кримінального кодексу України (забруднення або псування земель).

"Встановлено, що на початку лютого на одному з вуглепереробних підприємств міста Торецка стався порив пульпопроводу, в результаті чого стався розлив шламової пульпи на території загальною площею 1364 м2, у тому числі на земельних ділянках, де розташовані оборонні укріплення Збройних сил України", - відзначили в прес-службі.

В даний час тривають першочергові слідчі дії, вживаються заходи для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

У Донецькій області затопило брудом зміцнення ЗСУУ Донецькій області затопило брудом зміцнення ЗСУУ Донецькій області затопило брудом зміцнення ЗСУ

Фото: прес-служба прокуратури Донецької області.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Україні найбільш забрудненими містами є Дніпро, Донецьк, Єнакієве, Запоріжжя, Кам'янське, Київ, Макіївка, Маріуполь та Ялта.