ua en ru

У Донецькій області затримали українця, який чергував на блокпості ДНР

У Донецькій області затримали українця, який чергував на блокпості ДНР Фото: боевики на Донбассе (vk.com/sdd_sevastopol)

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років

У Донецькій області правоохоронці затримали українця, який чергував на блокпості так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції України.

Як зазначається, правоохоронці отримали інформацію, що місцевий житель в 2014 році брав участь у діяльності НЗФ ДНР. Зібравши доказову базу, правоохоронці затримали правопорушника.

Так, 25-річний мешканець м. Селидове в травні 2014 року за пропозицією свого знайомого вирішив піти "служити" в ряди бойовиків, за що йому обіцяли платити по 5-7 тисяч гривень.

"Молодий чоловік разом із товаришем агітував людей вступати в ряди бойовиків, а через кілька днів новобранець вже здійснював перевірку людей та транспорту на блокпості, розташованому в с.Карлівка. Чергували в цивільному одязі, проте з автоматами в руках", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, за два тижні він розчарувався в керівництві ДНР та вирішив повернутись додому.

Наразі за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України "Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності", чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області бойовики обстріляли прикордонний пункт зенітними установками.