ua en ru

У Донецькій області затримано главу районного "пенсійного фонду ДНР"

У Донецькій області затримано главу районного "пенсійного фонду ДНР" Фото: шахрайка використовувала фіктивні документи

Пособниця бойовиків оформила статус переселенця й отримувала соцвиплати з держбюджету

Поліцейські затримали керівника районного "пенсійного фонду ДНР", яка шахрайським шляхом отримувала гроші з державного бюджету України. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Донецькій області.

"Під час ретельної перевірки на блокпосту Пищевик правоохоронці викрили 49-річну начальницю "управління пенсійного фонду Тельманівського району". Пособниця бойовиків, використовуючи фіктивні документи, оформила статус переселенця й отримувала соцвиплати", - йдеться в повідомленні.

Співробітники поліції встановили, що жителька окупованого селища Тельманове була призначена на посаду в березні 2015 року і сприяла злочинним діям бойовиків.


"Із метою наживи у вересні 2015 року жінка надала завідомо неправдиві документи в управління соціального захисту м. Волноваха і зареєструвалася як переселенець. Протягом 4 місяців на рахунок шахрайки надійшло понад 5 тисяч гривень", - доповіли у відомстві.

Зазначено, що поліцейські затримали пособницю бойовиків при спробі перетнути лінію розмежування: чиновниця ДНР прямувала в селище Мирне до своїх батьків. За цим фактом проводиться досудове розслідування, всі речові докази вилучено.

Кримінальне провадження відкрито відразу за двома статтями Кримінального кодексу - ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності) та ч. 1 ст. 190 (шахрайство).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліцейські останнім часом затримали 9 бойовиків у Донецькій області.