ua en ru

У Донецькій області затримали двох судмедекспертів, які видавали свідоцтва про смерть за хабарі

У Донецькій області затримали двох судмедекспертів, які видавали свідоцтва про смерть за хабарі Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У Донецькій області правоохоронці затримали двох судмедекспертів, які видавали свідоцтва про смерть за хабарі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

"Слідчими Центрального відділу поліції м. Маріуполь спільно з Управлінням захисту економіки в Донецькій області під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури викрито двох службових осіб Донецького обласного бюро судово-медичної експертизи, які протягом 2017 року вимагали від рідних померлих до 6 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисники робили розтини та видавали необхідні для отримання свідоцтва про смерть довідки лише за умови надання хабара.

"Такса була фіксованою - від 3 до 6 тисяч гривень. За попередніми даними, громадян, які не мали необхідної суми, відправляли "збирати" її", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням", зловмисникам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Дніпропетровській області на хабарі затримали інспектора рибного патруля.