ua en ru

У Донецькій області затримали бойовика за участь у "референдумі" в 2014

У Донецькій області затримали бойовика за участь у "референдумі" в 2014 Фото: окупована Горлівка (УНІАН)

Бойовик зізнався, що результати "референдуму" у 2014 році були штучно значно перебільшені

За участь та допомогу у проведенні незаконного референдуму в Донецькій області затримано бойовика терористичної організації "ДНР". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції.

"Учасника незаконних збройних формувань було затримано поліцейськими Торецька завдяки вдало реалізованій оперативній інформації", - йдеться у повідомленні.

У ході допиту затриманий, який виявився 39-річним жителем Торецька, зізнався, що кількість громадян, які проголосували за "референдум" у 2014 році, була штучно значно збільшена при оприлюднені результатів.

Відомо, що чоловік у 2014 році спочатку чергував на блокпості бойовиків: незаконно обмежував проїзд транспорту та перевіряв мирних громадян. В обов’язки учасника "ДНР" входив підрахунок осіб, які голосували на дільницях під час незаконного референдуму про визнання терористичної організації "ДНР".

Уже після звільнення Торецька чоловік покинув бандформування та приховував свою причетність до проросійських найманців, сподіваючись уникнути відповідальності.

"Поліцейські зібрали докази участі екс-бойовика у протиправній діяльності. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі. Свій шанс звільнитися від покарання чоловік упустив", - зазначили в поліції.

Нагадаємо, на Донбасі у районі проведення Операції об'єднаних сил українські військовослужбовці одного із підрозділів 6 травня 2018 року взяли у полон бойовика з особистою зброєю.