ua en ru

У Донецькій області на хабарі затримали чиновника з ДФС

У Донецькій області на хабарі затримали чиновника з ДФС Фото: прокуратура

Чиновник Донецької ДФС вимагав 10 тисяч гривень хабара

У понеділок, 22 травня, у Костянтинівці слідчі прокуратури Донецької області спільно з СБУ та Національної поліції України під час отримання другої частини хабара в сумі 5 тис. гривень затримали головного державного інспектора відділу фактичних перевірок ГУ ДФС в Донецькій області, а також його посередника. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області

В поліцію звернулася жінка з інформацією про те, що від неї за непроведення перевірки підакцизних товарів вимагає хабар працівник Державної фіскальної служби (ГФС). Першу частину неправомірної вигоди в сумі 5000 гривень заявниця перевела на банківську картку.

Грошові кошти вилучено, тривають обшуки за місцем проживання і роботи фігурантів. Проводяться слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

altalt

Фото: прокуратура

Нагадаємо, суд обрав стосовно колишнього співробітника Національного антикорупційного бюро України, підозрюваного у вимаганні хабара в розмірі 150 тисяч доларів, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з можливістю внесення застави.