ua en ru

У Донецькій області викрили подружжя, що чергувало в 2014 році на блокпосту бойовиків

У Донецькій області викрили подружжя, що чергувало в 2014 році на блокпосту бойовиків Ілюстративне фото (facebook.com-viktor.sorochenko)

Подружжя "допомагало" бойовикам утримувати під своїм контролем місто

У Слов'янську Донецької області правоохоронці викрили двох місцевих жителів, які в 2014 році "допомагали" незаконним збройним формуванням утримувати під своїм контролем місто. Про це повідомляє прес-служба поліції.

"Чоловік і дружина вирішили "допомогти" незаконним збройним формуванням утримувати під своїм контролем місто. До початку активних бойових дій вони чергували на блокпосту терористів, але потім вирішили відсидітися вдома. За даним фактом проводиться досудове слідство", - йдеться в повідомленні поліції.

За словами спільників бойовиків, вони приєдналися до терористів в середині квітня 2014 року. Зокрема, приходили на блокпост на мосту поблизу мікрорайону Черевківка, а потім заступали на денні і нічні "чергування". Подружжя перевіряло транспорт, який в'їжджав і виїжджав з міста.

Правоохоронці почали досудове розслідування за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України ("Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності").

Нагадаємо, з початку 2018 року на Донбасі до відповідальності притягнуто 100 бойовиків, з них 86 підозрюваних затримано.