ua en ru

У Донецькій області викрили поліцейських-вимагачів

У Донецькій області викрили поліцейських-вимагачів Фото: гроші перераховували на картку

Одного з вимагачів затримали

У Донецькій області припинили діяльність співробітників Головного управління обласної поліції, які вимагали гроші з цивільних водіїв і своїх підлеглих, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Наголошується, що за період з січня по серпень 2016 вимагачі отримали 300 тисяч гривень.

Прокуратура Донецької області почала розслідування у липні, коли в Управління внутрішньої безпеки повідомили про діяльність чотирьох поліцейських, котрі вимагали гроші.

У Донецькій області викрили поліцейських-вимагачівУ Донецькій області викрили поліцейських-вимагачівУ Донецькій області викрили поліцейських-вимагачівУ Донецькій області викрили поліцейських-вимагачів
Фото: вилучені кошти

Як стало відомо, 30 підлеглих платили зловмисникам "за лояльне ставлення до своєї роботи і непритягнення до дисциплінарної відповідальності за порушення". Крім того, поліцейським також платили водії, які порушували правила дорожнього руху.

Оперативники з'ясували, що кошти перераховували на банківську карту одного з поліцейських, а готівкові гроші отримував інший зловмисник.

У ході обшуків правоохоронці вилучили 82 тисячі гривень, мобільні телефони, 8 банківських карт. Один з поліцейських, у якого виявили 20 патронів калібру 5,45 мм, затриманий.

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України затримала члена інформаторської мережі одного з бандформувань "Донецької народної республіки" в Торецке.