ua en ru

У Донецькій області викрили чотирьох бойовиків "ДНР" протягом тижня

У Донецькій області викрили чотирьох бойовиків "ДНР" протягом тижня Фото: бойовики "ДНР" (youtube.com/vice news)

Дехто із затриманих переховувався від поліції, інші здалися добровільно

Поліція Донецької області протягом тижня затримала трьох чоловіків і жінку, які раніше перебували в лавах так званої Донецької народної республіки ("ДНР"). Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Зокрема було затримано мешканця Торецька, який, коли ніс службу на блокпості, розстріляв цивільну автівку, в результаті чого вона з’їхала в кювет, а водій отримав тілесні ушкодження.

30-річна мешканка Українська півроку прослужила в лавах незаконного формування "Республіканська гвардія ДНР", а потім - здалася поліцейським.

"В 2014 році, почувши від знайомих чутки про велику зарплатню бойовиків, поїхала до окупованого Донецька. Там до травня 2015 року жінка готувала їжу бойовикам, при цьому тільки кілька разів отримала харчі замість обіцяних "великих грошей", - йдеться у повідомленні.

Також затримали 22-річного жителя Новогродівки, який три місяці працював у складі групи реагування бойовиків та охороняв захоплену адмінбудівлю СБУ.

У поліції повідомили, що деякі із затриманих переховувалися від поліції, намагаючись уникнути відповідальності, але були виявлені та судом їм буде призначене покарання, інші здалися добровільно і після необхідних процесуальних дій повернуться додому.

Наразі в рамках проведення операції Об’єднаних сил поліція перевіряє діяльність колишніх учасників незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, мешканка Первомайського району Донецької області засуджена до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за участь в організації та проведенні "референдуму" "за державну самостійність ДНР".