ua en ru

В Донецькій області правоохоронцям здався водій бойовиків

В Донецькій області правоохоронцям здався водій бойовиків Ілюстративне фото (youtube screenshot/RafaVideoart channel)

Колишній бієць терористичної організації "ДНР" займався перевезенням саперів в околицях Горлівки

Колишній учасник незаконних збройних формувань приїхав до Бахмуту, аби здатись співробітникам правоохоронних органів, щоб почати мирне життя. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Бахмутського відділу поліції.

В поліції повідомили, що житель окупованої Горлівки півтора року служив водієм у терористів на передових позиціях. Його завданням було возити бойовиків на російському транспорті для мінування околиць міста й зернових полей. Сам 34-річний горлівчанин розповів, що до терористів прийшов у пошуках заробітку.

Після декількох місяців навчання чоловікові видали автомат та спорядження й назначили на посаду водія взводу саперів. В його обов’язки входило обслуговування бойової машини й доставка терористів на передові позиції в околицях окупованого міста Горлівка.

Він розповів, що військові "Урали" були завезенні з території РФ, а сапери займались мінуванням лісосмуг й полей з зерном. У складі його підрозділу було близько десяти бойовиків, що знаходились на службі з 2014 року, решта особового складу постійно змінювалась.

Після служби на бойовиків чоловік виїхав до РФ, де змінив декілька місць роботи, однак згодом вирішив здатись українським правоохоронцям для початку нового життя на підконтрольній території України.

"Згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності. Чоловік скористався наданим державою шансом.", - повідомили в поліції.

Зараз чоловік дає свідчення й співпрацює зі слідством. Поліція перевіряє діяльність колишнього бойовика у складі терористичної організації "ДНР".

Нагадаємо, у Полтавській області судитимуть командира роти "ДНР". У прокуратурі зазначають, що чоловік у 2014 році вступив до так званого 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу "ДНР", де продовжує займати посаду "командира роти мотострілецького батальйону".