ua en ru

У Донецькій області правоохоронці затримали бойовика "Оплоту"

У Донецькій області правоохоронці затримали бойовика "Оплоту" Фото: поліція

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У Донецькій області співробітники Селидівського відділення поліції затримали бойовика батальйону "Оплот". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

"Співробітники кримінальної служби встановили, що 24-річний місцевий житель з травня 2014 по лютий 2015 року "служив" в рядах терористів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисник мешкав в Донецьку із матір’ю, ніде не працював і в травні 2014 року він надав документи до "комісаріату" ДНР для вступу в ряди підрозділу "Оплот", за що йому обіцяли зарплату в 15 тисяч російських рублів.

Зловмисника прийняли на "службу" у мотострілкову роту на посаду "стрільця", видали форму камуфляжного кольору з відзнаками батальйон "Оплот" та дали позивний "Чико".

"Після закінчення навчального курсу новоспеченому бойовику видали автомат Калашнікова, і він почав нести службу на КПП бази, на якій здійснювалась підготовка терористів...Також молодик зізнався, що за весь час перебування на службі у ДНР, грошей йому жодного разу не заплатили", - йдеться у повідомленні.

В лютому 2015 року він здав зброю та повернувся до матері в Донецьк, яка порадила йому сховатися в бабусі, що мешкає в місті Селидовому, куди він і переїхав.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України, зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ виявила схованку зі зброєю російського виробництва в зоні АТО.