ua en ru

У Донецькій області правоохоронці затримали охоронця "виправної колонії ДНР"

У Донецькій області правоохоронці затримали охоронця "виправної колонії ДНР" Фото: поліція

Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі

У Донецькій області правоохоронці затримали охоронця "виправної колонії" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції України.

Як зазначається, ветеран органів внутрішніх справ України з початком бойових дій на Донбасі вирішив приєднатися до бойовиків. Чоловік через знайомих влаштувався на роботу на посаду "заступника начальника відділу охорони виправної колонії" у селищі Молодіжне, а коли бойовики припинили виплачувати зарплату, йому "набридло зневажливе ставлення, і він покинув однодумців".

Зловмисник був затриманий, коли він з окупованого Донецьку приїхав на підконтрольну українській владі територію, щоб отримати "переселенські" кошти та навідати родичів.

"Працівники карного розшуку Волноваського відділу поліції отримали оперативну інформацію, що 50-річний "гість" може бути причетний до незаконних збройних формувань. Під час оперативних заходів інформація підтвердилась, і не гаючи часу, поліцейські затримали зловмисника", - йдеться у повідомленні.

Наразі зловмиснику відповідно до ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області в одному з кафе сталася стрілянина, є поранені.