ua en ru

У Донецькій області поліцейські затримали на хабарі в.о. командира військової частини

У Донецькій області поліцейські затримали на хабарі в.о. командира військової частини

Затриманий бив підлеглих

Детективи слідчого управління ГУНП в Донецькій області спільно з працівниками управління захисту економіки і військової прокуратури Маріупольського гарнізону викрили військовослужбовця, який намагався підкупити слідчого, щоб уникнути відповідальності за побиття підлеглих. Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Зокрема, повідомляється, що затриманий намагався за допомогою хабара уникнути покарання за побиття своїх підлеглих.

"Тимчасово виконуючий обов'язки командира військової частини був викритий поліцією в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 426-1 Кримінального кодексу України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Детективом поліції було встановлено, що чоловік причетний до побиття військовослужбовців. Щоб уникнути судимості , підозрюваний запропонував працівнику слідчого управління неправомірну вигоду, про що поліцейський повідомив своє керівництво ", - уточнили в поліції.

В результаті проведеної спецоперації, 17 травня зловмисник був затриманий в Маріуполі при передачі правоохоронцю хабара в розмірі 26 тис. Гривень.
За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

У Донецькій області поліцейські затримали на хабарі в.о. командира військової частиниУ Донецькій області поліцейські затримали на хабарі в.о. командира військової частини

Фото: Відділ комунікації поліції Донецької області

Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Рівненській області затримали на хабарі керівника виправної колонії та його заступника