ua en ru

У Донецькій області за тиждень поліція оголосила про підозру 10 бойовикам

У Донецькій області за тиждень поліція оголосила про підозру 10 бойовикам Фото: бойовик ДНР (facebook.com/Игорь Иванов)

Серед затриманих - командир танку "армії ДНР" і представник "козачого" бандформування

У Донецькій області протягом минулого тижня поліція оголосила про підозру 10 бойовикам. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зокрема зазначено, що серед затриманих - командир танку "армії ДНР", представник "козачого" бандформування та пособник терористів, який брав участь у захопленні підприємств в Бахмуті.

За даними відомства, більшість із них були виявлені у звільнених містах - Слов’янську, Костянтинівці, Бахмуті, Торецьку. А двоє, жителі окупованих Донецька та Макіївки, були затримані під час перевірки на контрольно-пропускному пункті під час спроби перетину лінії розмежування.

Наразі поліція перевіряє кримінальне минуле кожного з колишніх учасників НЗФ ДНР.

"Усім 10 бойовикам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності)", - йдеться в повідомленні.

Як відзвітували у відомстві, всього в 2017 році поліція Донецької області викрила більше 300 бойовиків, із них 240 затримано, 61 - встановлено та оголошено в розшук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом минулої доби, 1 січня 2018 року, на Донбасі підтримувані Росією бойовики здійснили загалом 5 прицільних обстрілів позицій ЗСУ, в тому числі - із застосуванням 82-мм і 120-мм мінометів.