ua en ru

У Донецькій області з початку року від пневмонії померли 22 людини

У Донецькій області з початку року від пневмонії померли 22 людини Фото: у Донецькій області з початку року від пневмонії померли 22 людини

У 371 школі області призупинений учбовий процес

У Донецькій області з початку року від пневмонії з підозрою на вірусну етіологію померли 22 людини. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

Як зазначається, за період з 18 по 24 січня 2016 року в Донецькій області зареєстровано 21 875 випадків захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Показник захворюваності на 10 тис. населення складає 110,5 що на 23,6% вище, ніж на попередньому тижні і перевищує рівень епідемічного порогу в 1,8 рази.

"З початку року від пневмонії з підозрою на вірусну етіологію померло 22 особи. Згідно результатів вірусологічного дослідження від померлих у чотирьох випадках виділено вірус грипу типу А, у тому числі у трьох - H1N1. Лабораторні дослідження тривають", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, всі померлі були не щеплені, отримували антибактеріальну терапію, але стан при надходженні в стаціонар був вкрай важкий у зв'язку із пізнім зверненням та проведенням неадекватного самолікування вдома.

"У зв'язку із зростанням захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, згідно рекомендацій Держсанепідслужби, введений комплекс протиепідемічних заходів на період епідемії", - йдеться у повідомленні.

Зокрема повідомляється, що в лікувально-профілактичних закладах здійснюється переважне обслуговування хворих вдома, окремий прийом хворих, що вперше і повторно звернулися за медичною допомогою, у поліклініках, заборона відвідин хворих у відділеннях стаціонарів, масковий режим, посилений режим поточної дезінфекції, посилений дезінфекційний і протиепідемічний режим в об'єктах торгівлі, на транспорті, промислових підприємствах, рекомендовано не проводити масові заходи для дітей та дорослих.

"Прийняті заходи щодо призупинення учбового процесу у школах (призупинений учбовий процес у 371 школі області із загальною кількістю учнів 98846 осіб), вищих навчальних закладах I-II та III-IV рівня акредитації", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованій території Донецької області від грипу та ГРВІ померло близько 300 людей.