ua en ru

У Донецькій області у місцевої жительки вилучили арсенал боєприпасів

У Донецькій області у місцевої жительки вилучили арсенал боєприпасів Фото: граната РГД-5 (viti.edu.ua)

Поліція Авдіївського відділення затримала неповнолітню дівчину, яка носила із собою бойову гранату

У Донецькій області співробітники патрульної поліції Авдіївського відділення затримали неповнолітню дівчину, яка носила із собою бойову гранату. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

"Минулим днем під час профілактичного відпрацювання території обслуговування поліцейськими було зупинено для перевірки 16-річна першокурсниця місцевого училища. При огляді особистих речей з'ясувалося, що дівчина має при собі гранату РГД-5. Власниця боєприпасу пояснила, що носить цю гранату "як оберіг". Юна правопорушниця зізналася поліцейським, що має цілий арсенал таких предметів. За словами дівчини, її коханий попросив заховати боєприпаси та вибухівку на деякий час. Вона не змогла йому відмовити і влаштувала сховок на горищі п'ятиповерхового багатоквартирного будинку", - йдеться в повідомленні поліції.

Так, за вказаною адресою правоохоронці вилучили 3 гранати Ф-1, 3 гранати ВОГ-17, 3 запалу до гранат, 165 набоїв до автоматичної зброї різного калібру і 760 грамів пресованого стрічкового пороху.

Повідомляється, що вилучені боєприпаси направлені на експертизу. Особу хлопця, власника заборонених предметів, буде встановлено в ході досудового розслідування.

Інформація за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

У Донецькій області у місцевої жительки вилучили арсенал боєприпасівУ Донецькій області у місцевої жительки вилучили арсенал боєприпасів

Фото: вилучені боєприпаси (npu.gov.ua)

Нагадаємо, в ніч з 27 на 28 листопада в Запорізькій області стався вибух в результаті якого загинув 22-річний солдат однієї з військових частин Повітряного командування "Схід".