ua en ru

У Донецькій області ліквідували нарколабораторію

У Донецькій області ліквідували нарколабораторію Фото: наркотики (Національна поліція України)

Амфетамін виготовляли вдома

У Донецькій області поліція ліквідувала нарколабораторію, яку використовували відразу двоє різних виробників. Про це сьогодні, 15 листопада, повідомила прес-служба Національної поліції України.

У ході спецоперації правоохоронці затримали п'ятьох осіб, у тому числі виробників і дилерів.

"Четверо жителів Маріуполя разом виготовляли амфетамін, потім товар ділили. Частину залишали собі, частину продавали. 1 грам готової речовини коштував 600 гривень. Наркотик розповсюджували переважно серед молоді", - йдеться у повідомленні поліції.

На злочинну групу поліцейські вийшли у результаті затримання одного з реалізаторів, який торгував на ринку інструментами, а у вільний час продавав амфетамін. Маріуполець доставляв товар клієнтам на власному автомобілі. Його затримали у момент продажу чергової дози.

Вдалося встановити його постачальників - 57-річного чоловіка і його підручного. Наркотики виготовляли прямо у квартирі тоді, коли дружина виробника працювала у нічну зміну. Жінка нічого не знала про кримінальне "хобі" свого чоловіка, адже нарколабораторія була мобільна - усю апаратуру і необхідні інгредієнти привозили у день виготовлення.

У поліції зазначають, що сімейна пара виховує трьох дітей, і наркотики знаходилися у прямому доступі малечі.

У Донецькій області ліквідували нарколабораторіюУ Донецькій області ліквідували нарколабораторіюУ Донецькій області ліквідували нарколабораторіюУ Донецькій області ліквідували нарколабораторію
У ході обшуку вилучили 10 г амфетаміну, електронні ваги зі слідами наркотику, прекурсори. Наразі відкрито кримінальне провадження, слідство триває.

Нагадаємо, 14 листопада у Луганській області правоохоронці виявили і вилучили гранату РГД-5 і 200 грамів марихуани у 39-річного жителя м Лисичанськ.