ua en ru

У Донецькій області вилучили сигарети без марок акцизного податку на 1,4 млн гривень

У Донецькій області вилучили сигарети без марок акцизного податку на 1,4 млн гривень Фото: ДФС

Було вилучено майже 55 тис. пачок сигарет

В Донецькій області вилучили з незаконного обігу майже 55 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку на 1,4 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.

Так, був встановлений житель Маріуполя, який налагодив постачання в місто незаконно виготовлених та ввезених на територію України поза межами митного контролю тютюнових виробів. Доставка сигарет здійснювалася через одного з поштових операторів, після чого вони реалізовувалися дрібними партіями через роздрібні мережі.

Повідомляється, що в результаті проведених заходів було вилучено майже 55 тис. пачок сигарет без марок акцизного податку. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 204 КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у виробництві територіальних органів поліції у Рівненській області знаходиться 238 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину-сирцю.

Наголошується, що в зазначених виробництвах вилучено 1,2 тонни бурштину, 104 мотопомпи та 39 одиниць транспортних засобів. Знешкоджено одну злочинну групу, яка займалася старательською діяльністю.