ua en ru

Донецької області справно відшкодовують ПДВ, незважаючи на АТО, - ЗМІ

Донецької області справно відшкодовують податок на додану вартість, незважаючи на антитерористичну операцію.

Донецької області справно відшкодовують податок на додану вартість, незважаючи на антитерористичну операцію. Про це свідчить таблиця Міндоходів з інформацією про збір ПДВ та відшкодування податку станом на 1 червня 2014 р. з розбивкою по регіонах, що є в розпорядженні "Дзеркало тижня. Україна".

З початку року найбільший обсяг відрахувань зафіксований від центрального офісу по роботі з великими платниками податків - 19,72 млрд грн. На підприємства, зареєстровані в офісі, і пішла левова частка відшкодованого ПДВ - 12,6 млрд грн.

Платникам Київської та Полтавської областей відшкодували більше, ніж вони перерахували до бюджету, - 1,24 млрд грн проти 1,091 млрд і 893,25 млн грн проти 604,73 млн відповідно. У той час як Донецька і Дніпропетровська області за п'ять місяців перерахували 1,276 млрд і 980,15 млн грн відповідно, а отримали в середньому в шість разів менше (але це без обліку великих платників, зареєстрованих в центральному офісі).

За інформацією видання, глава Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський на одній з нарад в Києві висловив обурення тим фактом, що підприємства області отримують відшкодування в рази менше, ніж тієї ж бунтівної Донецької. Згідно із загальними даними з розбивкою по галузям і підприємствам, які з квітня публікує Держказначейство, тільки за два місяці платникам Донецької області держава відшкодувала 3,75 млрд грн, Дніпропетровської - 1,2 млрд.

Ці два регіони, а також Запорізька область та підприємства, які зареєстровані в Києві, - найбільші одержувачі відшкодування ПДВ. У всякому разі, за ті два місяці, дані за якими можна аналізувати.

Донецької області справно відшкодовують ПДВ, незважаючи на АТО, - ЗМІ