ua en ru

У Донецькій області посадовці управління соцзахисту наживалися на переселенцях

У Донецькій області посадовці управління соцзахисту наживалися на переселенцях Фото: затримання чиновників-хабарників

Загалом задокументовано понад 40 фактів вимагання та одержання зловмисниками хабарів

У Донецькій області правоохоронці затримали головного спеціаліста управління соціального захисту населення під час одержання хабара. Загалом задокументовано декілька десятків фактів хабарництва, повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Зазначено, що правоохоронці припинили злочинну схему, яку організували працівники управління соцзахисту населення одного з районів.

"Вони вимагали неправомірну вигоду від громадян за надання та підтвердження статусу тимчасово переміщеної особи, видачу довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, а також за видачу актів обстеження матеріально-побутових умов родини без фактичного проведення перевірки", - йдеться в повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу, оперативники Управління захисту економіки в Донецькій області Нацполіції, слідчі Маріупольської місцевої прокуратури №2 та обласної поліції задокументували понад 40 фактів вимагання та одержання зловмисниками хабарів. Загальна сума коштів сягає 60 тисяч гривень.

altaltalt
Фото: затримання посадовців управління соцзахисту в Донецькій області

Також правоохоронці встановили, що до корупційної схеми причетні головний спеціаліст та державний соціальний інспектор управління соціального захисту населення одного з районів Маріуполя. Частину одержаних коштів у якості неправомірної вигоди передавали своєму керівникові.

"12 травня затримано головного спеціаліста вказаного управління під час одержання неправомірної вигоди. У службовому кабінеті правоохоронці вилучили 3,6 тисяч гривень. Встановлюються інші особи, які також можуть бути задіяні у корупційній схемі", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили у Харківській області масштабну схему незаконної легалізації псевдопереселенців із тимчасово окупованих територій.