ua en ru

ДонОДА направить частину коштів екофонду на боротьбу з незаконними сміттєзвалищами

ДонОДА направить частину коштів екофонду на боротьбу з незаконними сміттєзвалищами Фото: глава Донецької обладміністрації Павло Жебрівський розповів про ситуацію зі сміттєзвалищами в області

Павло Жебрівський вважає неузаконені звалища великою проблемою

В Донецькій області частину коштів з екологічного фонду спрямують на боротьбу з незаконними звалищами. Про це в ефірі "ШустерLive" повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"У нас (у Донецькій області, - ред.) є екологічний фонд. У нас по області в цьому році буде 400 млн грн в екологічному фонді", - сказав Жебрівський.


Він пояснив, що гроші на екологію в Донецькій області надходять від ТЕЦ і підприємств, що забруднюють навколишнє середовище, і частина цих коштів буде спрямована на боротьбу з проблемою поширення сміття.

"З'явилася проблема у Львові - вся країна повинна допомогти Львову. Найкращі фахівці з міністерства екології, бізнесу... повинні комплексно працювати над цією проблемою і після цього перенести на всю країну (вирішення проблеми, - ред.)", - зазначив Жебрівський.

Голова обладміністрації також додав, що в Донецькій області така ж ситуація з сміттєвими полігонами, як і у багатьох українських містах.

"Насправді, як і по всій Україні, досить багато неузаконених сміттєзвалищ, намагаємося згребти все в купу, щоб воно не поширювалося... найбільша проблема - це неузаконені звалища", - пояснив він.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий вважає, що пожежа на Львівському полігоні переробки твердих побутових відходів у селі Грибовичі була влаштована навмисно.