ua en ru

У Донецькій області бойовики навмисно порушують режим пропуску на КПВВ

У Донецькій області бойовики навмисно порушують режим пропуску на КПВВ Фото: пункт пропуску (flickr.com/Lietuvos Respublikos Seimas)

Бойовики створюють небезпечні ситуації для мирних громадян

В Донецькій області бойовики навмисно порушують режим пропуску на контрольному пункті в'їзду/виїзду (КПВВ) "Новотроїцьке". Про це, посилаючись на інформацію української сторони Спільного центру контролю і координації припинення вогню (СЦКК), повідомляє штаб АТО у Facebook.

"Внаслідок порушення режиму пропуску на КПВВ з боку бойовиків ДНР створюється небезпека для мирних громадян. Українська сторона СЦКК стурбована випадками продовження провокаційних дій бойовиків на КПВВ, що перебувають на лінії розмежування сторін", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією СЦКК, 20 грудня 2017 року персонал КПВВ "Новотроїцьке" був змушений продовжити свою роботу для оформлення дозволів переміщення громадян та транспортних засобів.

Це сталося у зв'язку з тим, що представники ДНР здійснили пропуск автомобільного транспорту і цивільного населення в "сіру зону" за 15 хвилин до закриття КПВВ.

Українська сторона, розуміючи надії громадян потрапити на підконтрольну уряду територію України, була змушена продовжити роботу КПВВ на 1 годину 10 хвилин, що дозволило оформити дозвіл на переміщення 208 автомобілів і 500 громадян України.

"Такі дії з боку бойовиків пояснюються їхнім бажанням створити ситуацію неорганізованості в ритмічної роботи контрольних органів України на КПВВ, при цьому не враховуються негативні наслідки з точки зору безпеки пересічних громадян України, які перетинають лінію розмежування", - резюмували в штабі АТО.

Внаслідок порушення режиму пропуску на КПВВ з боку НЗФ ОРДО і створюється смертельна небезпека для мирних громадян Укра...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 21 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про інформацію розвідки стосовно вбивства співробітника "міністерства державної безпеки" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) російським найманцем.