ua en ru

У Донецькій області до 5 років в'язниці засудили організатора незаконного референдуму

У Донецькій області до 5 років в'язниці засудили організатора незаконного референдуму Фото: до 5 років в'язниці засудили організатора незаконного референдуму

Засуджений чоловік був головою так званої "дільничної виборчої комісії"

У Донецькій області до 5 років в'язниці засудили місцевого жителя, який у квітні-травні 2014 року, коли місто Краматорськ тимчасово перебувало під контролем бойовиків, брав участь у організації і проведенні референдуму щодо створення так званої "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Будучи головою так званої дільничної виборчої комісії № 2 засуджений організував роботу даної комісії та керував її діяльністю щодо проведення незаконного референдуму, а саме: організовував розстановку в приміщенні школи урн для голосування, видавав так звані бюлетені для голосування, контролював та координував роботу членів дільничної виборчої комісії, підписував та передавав протоколи щодо результатів незаконного референдуму озброєним представникам терористичної організації "ДНР", - йдеться в повідомленні

Повідомляється, що суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області правоохоронці викрили ще одного організатора антиукраїнського "референдуму".