ua en ru

У Донецькій обл. затримано трьох викрадачів жителя Маріуполя

У Донецькій обл. затримано трьох викрадачів жителя Маріуполя Фото: ДПСУ

Викрадачі намагалися сховатися на підконтрольній бойовикам території

У Донецькій області жителі одного з населених пунктів Новоазовського району вчора оповістили прикордонників окремої бойової прикордонної комендатури про викрадення жителя Маріуполя. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

За словами мешканців села, громадянин України під'їхав на автомобілі "ВАЗ" до водойми, на березі якої рибалив маріуполець, і з двома своїми соратниками заштовхали останнього в багажник і відвезли в невідомому напрямку. Про інцидент негайно були оповіщені всі контрольні пункти і блокпости та підрозділи міліції.

У результаті спільної операції, проведеної прикордонниками спільно зі співробітниками МВС, в контрольному пункті "Кальчик" на лінії розмежування було виявленл зазначений автомобіль і викрадачів, які намагалися сховатися на підконтрольній бойовикам території.

Під час з'ясування обставин встановлено, що напередодні громадянин, якого викрали, подавав заяву стосовно вищезазначених осіб щодо їх причетності до сепаратистської діяльності.

Крім того, стало відомо, що один із затриманих перебуває в розшуку за підозрою у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст.115 КК ("Умисне вбивство"). Даний громадянин переданий співробітникам Маріупольського ГУ УМВС у Донецькій області.

Двох інших осіб передано до Волноваського РВ УМВС у Донецькій області для проведення подальших процесуальних дій, у зв'язку з виявленням ознак кримінального злочину, передбаченого ст.146 КК ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини").

Нагадаємо, 19 травня на Оболоні в Києві невідомі викрали жінку, насильно посадивши її до салону "Мерседеса".