ua en ru

У Донецькій обл. затримано організатора незаконного референдуму

У Донецькій обл. затримано організатора незаконного референдуму Фото: МВС

Затриманому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі

У Красногорівці (Донецька область) затримано учасника терористичної організації, який був організатором незаконного референдуму в місті. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

Повідомляється, що 42-річний місцевий житель був організатором незаконного референдуму в Красногорівці і координатором незаконних збройних формувань, здійснював "охорону порядку" під час проведення фейкового референдуму в Донецьку і був тюремником затриманих бойовиками прихильників єдності України в будівлі Донецької ОДА.

"Після подій 2014 року чоловік повернувся додому і зачаївся в надії залишитися безкарним", - йдеться у повідомленні.

Міліціонери затримали підозрюваного за місцем проживання, в приватному будинку. При огляді житла була виявлена ​​граната "РГД-5" з запалом. Боєприпас вилучений і направлений на експертизу.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" і ч.1 ст.263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України.

Затриманому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Київській області при одержанні 22 тис. грн хабара затримали держінспектора Шевченківського районного управління Головного управління ДСНС України в Києві.