ua en ru

У Донецькій обл. викрито схему відмивання держкоштів на підприємстві "Красноармійськвугілля"

У Донецькій обл. викрито схему відмивання держкоштів на підприємстві "Красноармійськвугілля" Фото: виникли борги по зарплаті

Затриманий виконуючий обов'язки директора підприємства

Виконуючий обов'язки генерального директора державного підприємства "Красноармійськвугілля" був затриманий за відмивання державних коштів на підприємстві в особливо великих розмірах з 2014 року по березень 2015 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"Схема відмивання державних коштів функціонувала наступним чином: держпідприємство "Красноармійськвугілля" продавало підставним фірмам вугілля різних марок за ціною, значно нижче ринкової, а саме по 600 гривень за тонну. Після відмивання грошей вугілля перепродували кінцевому споживачеві, але вже за ціною 1200 гривень за тонну. Тобто половина кінцевої вартості залишалася в кишенях шахраїв", - зазначив державний обвинувач по справі, старший прокурор прокуратури Донецької області Костянтин Караман.

За даними прес-служби, всі тіньові фірми були підконтрольні тодішньому керівнику підприємства, оскільки він реалізовував схеми через підставних осіб. В результаті виникли величезні борги по виплаті заробітної плати, які на початок року становили 70 млн грн.

Виконуючий обов'язки керівника держпідприємства "Красноармійськвугілля" обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ст. 191 ч. 4 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 366 ч. 2 (службове підроблення), а також ст. 263 ч. 1(незаконне придбання та зберігання зброї та боєприпасів) КК України.

В даний час досудові розслідування за цими фактами завершені, чиновник перебуває в СІЗО, обвинувальний акт щодо нього направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Донецької області залишив під вартою генерального директора ДП "Красноармійськвугілля", який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.