ua en ru

У Донецькій обл. правоохоронці вилучили понад 3 млн кущів нарковмісних рослин

У Донецькій обл. правоохоронці вилучили понад 3 млн кущів нарковмісних рослин Фото: поліція (РБК-Україна)

Спецзаходи тривали з 1 червня до 29 вересня

У Донецькій області в ході оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою "Мак" правоохоронці вилучили понад 3 млн кущів нарковмісних рослин. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Під час документування нелегальних посівів, яких на території регіону виявлено 219, зареєстровані більш тяжкі злочини, пов’язані з наркообігом, такі як організація нарколабораторії та збут. Спецзаходи тривали з 1 червня до 29 вересня… Загалом з незаконного обігу вилучено 3 мільйони 315 тисяч 665 кущів, з яких трохи більше 6 тисяч - маку, інші - коноплі", - зазначається у повідомленні.

Зокрема, наприкінці липня у Маріуполі поліцейські провели обшук у приватному домоволодінні.

altaltaltaltalt

Фото: в Донецькій області поліція вилучила понад 3 млн кущів нарковмісних рослин

"За його результатами було ліквідовано не тільки наркогород, а й вилучено 25 скляних банок з висушеними та подрібненими коноплями, загальною масою більше 10 кілограмів, а ціна такого запасу на "чорному ринку" більше мільйона гривень", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, у кінці вересня у Маріуполі поліцейські затримали наркоторговця. Зазначено, що в ході комплексу заходів з протидії наркоторгівлі оперативники обласного главку отримали інформацію, що 40-річний маріуполець займається збутом наркотичних засобів. Чоловік уже відбував покарання за зберігання наркотиків, а зараз притягується до відповідальності за організацію наркопритону - відповідне кримінальне провадження знаходиться на розгляді в суді.