ua en ru

У Донецькій обл. поліція затримала колишнього бойовика бандформування "Дизель"

У Донецькій обл. поліція затримала колишнього бойовика бандформування "Дизель" Фото: у травні 2015 року чоловік повернувся на батьківщину з окупованого Донецька

В січні 2015 року бойовик вирішив їхати на окуповану територію, щоб заробляти гроші

У місті Курахове Мар'їнського району поліція спільно з СБУ затримала 41-річного колишнього бойовика з бандформування "Дизель". Про це йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції.

"Поліцейські спільно з СБУ встановили, що взимку 2015 житель міста Курахове Мар'їнського району брав участь у діяльності незаконного збройного формування ДНР. Найманець терористів працював на посаді водія і вантажив снаряди", - йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі, у січні 2015 року бойовик вирішив їхати на окуповану територію, щоб заробляти гроші. У Донецьку чоловікові запропонували безкоштовне проживання, посаду водія і заробітну плату в 15 тис. рублів на місяць. На базі першого механізованого батальйону "Дизель" чоловік перевозив боєприпаси, заміняв у караули і проходив навчання на полігоні поблизу міста Тореза.

"Провівши п'ять місяців на території так званої ДНР, водій терористів отримав лише близько половини обіцяної суми. А до травня 2015 року під час розвантаження боєприпасів чоловік отримав травму, був змушений залишити службу і повернувся в Курахове, де його чекала дружина", - повідомили в Нацполиции.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років за створення незаконних збройних формувань і участь у них (ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, у Дніпрі на хабарі затримали чиновника Держкадастру.