ua en ru

У Донецькій обл. з початку року близько 100 людей підірвалися на розтяжках, - МВС

У Донецькій обл. з початку року близько 100 людей підірвалися на розтяжках, - МВС Фото: розтяжка

З початку року в результаті спрацювання вибухових пристроїв загинуло 22 людини

У Донецькій області з початку 2015 р. близько 100 людей підірвалися на розтяжках та інших вибухових пристрої. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Донецькій області.

"На Донеччині з початку року тільки в одному селі Мар'їнського району на розтяжках бойовиків підірвалися четверо чоловіків і стільки ж жінок. Загалом кількість постраждалих від вибухових пристроїв в регіоні досягла майже сотні людей", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з початку року в Донецькій області на розтяжках, мінах і інших невідомих вибухових пристроях загинули 22 мирних жителів, з них 4 дитини, 7 жінок та 11 чоловіків. Поранені в результаті спрацювання вибухових пристроїв були 62 людини (5 дітей, 24 жінки і 33 чоловіки).

Найбільше трагічних випадків сталося у Мар'їнському (13), Авдіївському (8), Волноваському (8) районах.

Місцеві жителі 60-кілометрову ділянку траси Донецьк-Волноваха люди називають "Дорогою життя", саме цим шляхом вони їдуть з окупованої території.

У Донецькій обл. з початку року близько 100 людей підірвалися на розтяжках, - МВС

Фото: ділянка дороги, яку називають "Дорога життя"

"Найчастіше і найбільше бойовики мінують підступи до територій, які контролюються Україною. Результат - страждають невинні люди. Особливо це стосується місцевих, які пересуваються по грунтовій дорозі або виходять в поле. Правда, українські військові встановлюють попереджувальні таблички вздовж смертоносного ділянки, однак люди нехтують застереженням", - розповіли в штабі ГУМВС України в Донецькій області.

Нагадаємо, вчора, 15 вересня, у Волноваському районі три людини підірвалися на розтяжках.