ua en ru

У Донецькій обл. з початку бойових дій постраждало понад 9,2 тис. об'єктів

У Донецькій обл. з початку бойових дій постраждало понад 9,2 тис. об'єктів Фото: зруйнований аеропорт Донецька

Попередня розрахункова сума збитку оцінюється у 3 млрд грн

З початку бойових дій в 2014 році в Донецькій області зруйновано та пошкоджено понад 9,2 тис. житлових будинків і об'єктів інфраструктури. Про це повідомила директор Департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин Донецької ОДА Оксана Головко, передає прес-служба адміністрації.

За словами Головко, повністю або частково зруйновано майже 7,5 тис. об'єктів житлового фонду, 1,4 тис. об'єктів електропостачання, 69 об'єктів газопостачання, 29 закладів охорони здоров'я, 39 шкіл та 24 дитячих садків, 33 об'єкти дорожньо-транспортної інфраструктури та інші. Попередня розрахункова сума збитку оцінюється в 3 млрд грн, однак вона постійно уточнюється в бік збільшення.

Також потребують відновлення близько 320 км доріг державної та 298 км доріг комунальної власності, що мають стратегічне значення. Загальна вартість робіт по відновленню становить 4 млрд. грн.

Крім того, на території області, підконтрольній українській владі, зруйновано 6 мостів та шляхопроводів, 9 знаходяться в аварійному стані. Для їх будівництва та ремонту потрібно 214 млн. грн.

Для забезпечення якісного водопостачання необхідно відремонтувати понад 100 км пошкодженого водопроводу, відновити роботу Донецької фільтрувальної станції, більшості каналізаційно-насосних станцій, 6 мостів через канал "Сіверський Донець-Донбас".

Нагадаємо, "Нафтогаз" оцінює збитки від анексії Криму в 2014 р. в 19,6 млрд грн.