ua en ru

В Донецькій обл. 2 бойовика ДНР розкаялися і добровільно погодилися співпрацювати із слідством

В Донецькій обл. 2 бойовика ДНР розкаялися і добровільно погодилися співпрацювати із слідством Фото: СБУ

У подальшому це може стати приводом для звільнення їх від кримінальної відповідальності та дасть можливість повернутися їм до мирного життя

У Донецькій області ще два колишніх бойовики приєдналися до своїх родин, залишивши лави терористів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Повідомляється, що один з них був активним учасником у сепаратистському русі в Слов'янську, добровільно вступив до терористів ДНР.

"Зі зброєю в руках ніс службу на блокпостах, займався збором розвідувальної інформації. Згодом, розчарувавшись у сепаратистських ідеях, звільнився із так званої "армії" фейкової республіки", - йдеться у повідомленні.

Інший приєднався до терористичної організації ДНР влітку минулого року.

"Ніс службу на блокпостах, зокрема перевіряв документи, займався організацією пропускного режиму, здійснював охорону об'єктів", - додали у прес-службі відомства.

Колишні бойовики, дізнавшись про започатковану СБ України програму "На тебе чекають вдома", звернулися із заявами до правоохоронних органів, зізналися у скоєних злочинах та добровільно погодилися співпрацювати зі слідством. У подальшому це може стати приводом для звільнення їх від кримінальної відповідальності та дасть можливість повернутися їм до мирного життя.

Нагадаємо, на блокпосту самопроголошеної "Донецької народної республіки" в районі смт Олександрівка Мар'їнського району Донецької області "військовослужбовець" ДНР застрелив місцевого жителя, який намагався виїхати з тимчасово окупованої території.