ua en ru

У Донецькій обл. на блокпосту затримано мікроавтобус із запчастинами для військової техніки і медикаментами, - СБУ

У Донецькій обл. на блокпосту затримано мікроавтобус із запчастинами для військової техніки і медикаментами, - СБУ Фото: прес-центр СБУ

У СБУ заявляють про щоденне затримання транспорту з товарами для тимчасово окупованих територій

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями ЗСУ на блокпосту "Зайцеве-Кодима" (Донецька область) при огляді мікроавтобуса виявили серед задекларованого товару (художня література, газети) запчастини для ремонту бронетехніки і медикаменти тактичної групи. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Легалізовані матеріали передані у військову прокуратуру для прийняття процесуального рішення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, СБУ щодня затримує транспорт, на якому намагаються незаконно ввезти товари на тимчасово окуповані терористами території.

Так, в районі селища Золоте-4 (Луганська область) в автомобілі "Газель" співробітники СБУ виявили 3,5 тонни цукру. За словами водія, автомобіль прямував на тимчасово окуповану територію Луганської області.

У Донецькій обл. на блокпосту затримано мікроавтобус із запчастинами для військової техніки і медикаментами, - СБУ

Фото: прес-центр СБУ

При цьому поблизу селища Верхньоторецьке Ясинуватського району (Донецька область) об'єднана мобільна група затримала зареєстрованого в т.зв. "Донецькій народній республіці" приватного підприємця, який намагався незаконно ввезти на тимчасово окуповану територію велику кількість спецій.

За фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.332-1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Одеській обл. СБУ перекрила канал постачання боєприпасів із зони АТО.