ua en ru

В Донецькій та Луганській обл. ведеться підготовка до зими, - СЦКК

В Донецькій та Луганській обл. ведеться підготовка до зими, - СЦКК Фото: Відновлення інфраструктури на Донбасі

В регіоні намагаються відновити інфраструктуру, зруйновану бойовиками

У Донецькій та Луганській областях ведеться підготовка до зими та відновлення об'єктів інфраструктури, зруйнованих бойовиками. Про це йдеться у заяві Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК), передає прес-служба Збройних сил України (ЗСУ).

"Підготовку до зими ми повинні провести швидко та якісно. Від нашої оперативності залежить чи будуть наші співвітчизники в теплі, з газом, світлом та водою. На Донеччині та Луганщині лишаються багато громадян України, які вже ні звідки не чекають на допомогу, яким просто нема куди подітися. Тому відновлювальні роботи з української сторони будуть продовжені будь-що, навіть попри відсутність погодження протилежної сторони", - заявив керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький.

За його словами, з початку вересня забезпечено координацію та супроводження ремонтних робіт залізничних колій другого ряду на перегоні Майорськ - Курдюмівка, відновлення трубопроводу подачі технічної води в районі населеного пункту Кодема, ремонту магістрального водогону в районах населених пунктів Попасна та Золоте, ремонту магістральних електричних мереж у межах районів 24 населених пунктів, ремонту лінійних споруд зв'язку в районах населених пунктів Тецьке, Колядівка, Михайлюки та Біловодськ.

Нагадаємо, у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оцінюють готовність України до зими на рівні 87-90%.