ua en ru

На Донецькому напрямку можливі серйозні провокації, - СЦКК

На Донецькому напрямку можливі серйозні провокації, - СЦКК Фото: сили АТО на Донбасі (facebook.com/ato news)

Зокрема з метою скомпрометувати та звинуватити в цьому ЗСУ для зриву "хлібного" перемир’я

Українська сторона спільного центру з координації та контролю на лінії розмежування (СЦКК) заявляє, що на Донецькому напрямку в зоні проведення антитерористичної операції можливі серйозні провокації. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Українська сторона СЦКК застерігає, що НЗФ ОРДО можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терористичних актів у населених пунктах на Донецькому напрямку, як на території підконтрольній уряду України, так і на території ОРДО, спрямованих проти мирного місцевого населення з метою скомпрометувати та звинуватити в цьому Збройні Сили України, з тим щоб зірвати перемир’я, оголошене на період збору врожаю", - йдеться в повідомленні.

Такі дії керівництва ОРДО, як вважають у СЦКК, свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 28 червня, близько 15:00, під час обстрілу позицій сил АТО у районі Красногорівки під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали населеного пункту. Один із боєприпасів розірвався на пришкільній території, в безпосередній близькості від будівлі Красногорівської загальноосвітньої школи №1 у мікрорайоні Сонячний. У цей час людей у школі не було.