ua en ru

Донецький університет має намір видавати російські дипломи

Донецький університет має намір видавати російські дипломи

Донецький національний університет, який залишився працювати в окупованому бойовиками Донецьку, має намір видавати своїм випускникам дипломи російського зразка. Про це повідомив його "ректор" Сергій Баришніков, передає прес-служба "уряду" ДНР.

За словами Баришнікова, з 2015 р. випускники донецького вишу будуть отримувати два дипломи: внутрішній і зовнішній, диплом Південного федерального університету (р. Ростов-на-Дону).

При цьому наголошується, що у внутрішньому дипломі буде спеціально зазначено, що він також підтверджується і на території Росії.

"Наш рівень і якість освіти визнаються російськими вузами. Процес співпраці пішов і з Московським державним університетом, і з Бєлгородським університетом, і з іншими", - заявив "проректор університету Володимир Тимохін.

У ДНР заявили, що для приведення навчальних програм у відповідність з російськими стандартами вузу буде керуватися наказом Міністерства освіти і науки Росії № 554 від 19 травня 2014 р., виданим для інтеграції кримських вузів.

Наголошується, що підписання договору між донецьким і ростовським внз планується р. Ростов-на-Дону 12 січня 2015 р.

Нагадаємо, справжній Донецький національний університет змінив своє місцезнаходження з-за військових дій на Донбасі, він переїхав у Вінницю.

Раніше повідомлялося, що Міністерство освіти і науки РФ працює над питанням визнання в Росії виданих ДНР і ЛНР документів про освіту.