ua en ru

У Донецьку на з'їзді "компартії "ДНР" прогримів вибух, є поранені

У Донецьку на з'їзді "компартії "ДНР" прогримів вибух, є поранені Ілюстративне фото (flickr.com)

Троє людей отримали поранення

У Донецьку на з'їзді так званої "комуністичної партії "ДНР" в суботу, 29 вересня, стався вибух. Про це повідомляють росЗМІ.

За словами "депутата Народної ради "ДНР" Владислава Бердичевського, в результаті вибуху постраждали троє людей.

"Вибух стався на з'їзді компартії "ДНР". Троє людей постраждали, коли виходили з будівлі", - сказав він.

За попередніми даними, вибух стався в будівлі в Куйбишевському районі Донецька на перетині вулиць Хлібодарна і Бакинських Комісарів.

За словами "голови компартії "ДНР" Бориса Литвинова, в результаті вибуху кандидат на пост "голови "ДНР" від комуністів Ігор Хакімзянов отримав опіки.

Крім того, представник так званого "МВС "ДНР" заявив, що в суботу, 29 вересня, в будівлі, де йшов з'їзд "компартії "ДНР", за попередніми даними, спрацював вибуховий пристрій (100-150 грамів у тротиловому еквіваленті).

Нагадаємо, що ввечері 31 серпня стало відомо про те, що ватажок самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко смертельно поранений в результаті вибуху в центрі Донецька. В СБУ підтвердили цю інформацію. Крім того, поранення отримав соратник Захарченко Олександр Тимофєєв.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, кафе "Сепар" у Донецьку, де підірвали ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка, перебувало під безпосереднім контролем Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ).

Крім того, за інформаціє росЗМІ, причиною вибуху в ресторані в Донецьку, в результаті якого помер ватажок "ДНР" Олександр Захарченко, могла стати бомба, закладена в лампу.