ua en ru

У Донецьку знаходиться не менше 120 одиниць бронетехніки бойовиків, - ІО

У Донецьку знаходиться не менше 120 одиниць бронетехніки бойовиків, - ІО Фото: Дмитро Тимчук

У бік Тельманового прослідував піхотний підрозділ з 40 бойовиків

У Донецьку знаходиться не менше 120 одиниць бронетехніки незаконних збройних формувань. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"У Петровському та Кіровському районах Донецька продовжує накопичуватися бронетехніка НВФ. Вона розосереджена на авторемонтних підприємствах міста і у логістичних терміналах, а також замаскована в безпосередній близькості від житлових кварталів. На сьогоднішній день, за оцінками групи ІО, тут знаходиться не менше 120 одиниць бронетехніки, чверть з якої - танки (в основному Т-72М, Т-72БА, Т-72Б3, є Т-64Б і Т-64БВ)", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, за даними Тимчука, на півдні Макіївки (між Горняцьким районом і Донецькою кільцевою дорогою) зафіксовано 2 установки ЗРК Тор-М1 та облаштовані для них позиції.

Відзначається, що з Амвросіївки у бік Тельманового прослідував піхотний підрозділ бойовиків в кількості 40 осіб на 3 БТР-80 та 3 вантажівками.
"В Яковлівці та Ясинуватій відмічено появу "свіжих" підрозділів НВФ - 10 танків, 15 одиниць автотранспорту та близько 250 бойовиків", - зазначив Тимчук.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».За минувшие сутки российско-террористические войска на Донбас...

Posted by Dmitry Tymchuk on 25 травня 2015 р.

Нагадаємо, за даними Тимчука, ВАТ "Російські залізниці" після укладення мінських домовленостей 12 лютого 2015 р. перекинули на Донбас 80 реактивних систем залпового вогню, 200 танків, 100 бронетранспортерів і бронемашин, а також близько 1 тис. вантажівок з боєприпасами.