ua en ru

У Донецьку бойовики ДНР підірвали інсталяцію бельгійського художника

У Донецьку бойовики ДНР підірвали інсталяцію бельгійського художника Фото: арт-інсталяція "Преобразись!"

Інсталяція "Преобразись!" була присвячена жінкам Донбасу і відзначала їх роль у відновленні післявоєнного Донецька

У Донецьку бойовики так званої "Донецької народної республіки" підірвали найбільшу в місті арт-інсталяцію бельгійського художника Паскаля Мартіна Таю, яка знаходилася на території фонду "Ізоляція". Про це повідомляється на сайті фонду.

"22 червня 2015 р. співробітники фонду отримали підтвердження, що представниками "ДНР" підірвана інсталяція Паскаля Мартіна Таю, створена художником в рамках проекту "У пошуках часу" в 2012 році. Робота представляла собою гігантську помаду, вінчавшу заводську трубу. Інсталяція "Преобразись!" була присвячена жінкам Донбасу і відзначала їх роль у відновленні післявоєнного Донецька", - йдеться в повідомленні.

Pascale Martine Tayou "Make Up!" piece being destroyed by DPR paramilitaries in Donetsk from Izolyatsia on Vimeo.

Повідомляється, що однією з перших була розстріляна робота української художниці Маші Куликівської.

"Мильні скульптури Homo bulla використовувалися бойовиками як мішені для тренувань найманців. Виставкові простори, де був реалізований проект Ce N'est Rien художника Кадера Аттія, зараз використовуються загарбниками для утримання в'язнів та проведення допитів", - повідомляють на сайті фонду.

Відзначимо, 9 червня 2014 р. територія колишнього заводу ізоляційних матеріалів, на якій розташовувався фонд "Ізоляція" в Донецьку, була захоплена найманцями ДНР. З тих пір територія і приміщення фонду використовуються про-російськими загарбниками як база для підготовки бойовиків, а також як в'язниця, місце страти і склад викрадених автомобілів.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді була встановлена ​​інсталяція, присвячена річниці анексії Криму, харківського художника Романа Михайлова "Тіні" у вигляді "чорних кораблів".