ua en ru

На Донбасі затримано бойовика батальйону "Оплот", який охороняв телевежу в окупованому Донецьку

На Донбасі затримано бойовика батальйону "Оплот", який охороняв телевежу в окупованому Донецьку Фото: поліція

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження

На Донбасі правоохоронці затримали бойовика батальйону "Оплот", який охороняв телевежу в окупованому Донецьку. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Повідомляється, що мешканець селища Олександрівки рухався у Маріуполь, проте в ході перевірки поліцейські виявили, що він брав участь у незаконних збройних формуваннях ДНР й здійснював охорону стратегічних об’єктів псевдореспубліки.

"47-річний мешканець Олександрівки Мар’їнського району с червня по липень 2014 року ніс службу в НЗФ "Оплот", який базувався у Донецьку по вулиці Куйбишева. Чоловік добровільно вступив в ряди бойовиків. Отримавши форму та зброю, став охороняти стратегічно важливу телевежу. Пройшов місяць, а обіцяних грошей бойовик так і не отримав. Посварившись з керівництвом військової частини, покинув місце служби", - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала у Дніпрі бойовика ДНР.