ua en ru

На Донбасі затримали агента бойовиків "ДНР"

На Донбасі затримали агента бойовиків "ДНР" Фото: затриманий агент "ДНР" (www.facebook.com/pressjfo.news)

До завдання агента входило збирати відомості про Збройні сили України

У районі проведення Операції Об'єднаних сил (ООС) українські військовослужбовці виявили та затримали агента бойовиків "ДНР". Агента затримали увечері в понеділок, 21 травня, передає штаб ООС.

Відомо, що в районі Авдіївської промзони агент приховано намагався перетнути лінію зіткнення.

"Наші воїни вели спостереження за даною особою з моменту виходу його з району, що зайнятий противником. Кожні 100-200 метрів даний чоловік зупинявся та робив дзвінок з мобільного телефону. Вийшовши на наш секрет, намагався позбавитися телефону", - повідомили в штабі.

Затриманим виявився 58-річний громадянин Присяжнюк, котрий був завербований "армією ДНР" у Горлівці в 2016 році під час розпивання спиртних напоїв. Особисті доручення отримував від "військовослужбовця ДНР" з позивним "Беркут".

Під час допиту Присяжнюк зізнався, що є "військовослужбовцем резерву" 11 мотострілецького полку "ДНР". До його завдання входить збирати відомості про Збройні сили України.

Безпосередньо на промзоні раніше був двічі. Під час слідування втретє був затриманий військовослужбовцями ЗС України. Наразі дану особу передано співробітникам СБУ.

Нагадаємо, нещодавно у Запорізькій області співробітники Служби безпеки України викрили мережу інформаторів спецслужб Російської Федерації.